Historiaa

Yhdistys on perustettu 13.3.1966. Yhdistyksen nimeä on muutettu historian kuluessa; perustettaessa yhdistyksen nimi oli Raision kauppalan toimihenkilöt ja viranhaltijat ry, vuonna 1974 nimeksi muutettiin Raision kaupungin toimihenkilöt ry, vuonna 1974 Raision kaupungin toimihenkilöt KTV, 2005 Raision kaupungin toimihenkilöt JHL ry ja vuonna 2022 Raision JHL ry (396).

Jäsenmäärä oli perustamisvuonna 46 ja on kasvanut siitä.

Vuonna 1970 perustettiin yhdistykseen huvijaosto, vuonna 1974 opintojaosto ja vuonna 1975 perhepäivähoitajien alaosasto.

Oheisesta historiikista voit lukea tarkemmin perustamisesta ja toiminnan kehittymisestä.

JHL:n perustaminen ja yhdistyksen nimenmuutos 2005

Yhdistyksen nimi muuttui Raision kaupungin toimihenkilöt JHL ry:ksi, kun Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL perustettiin SAK:n julkisen alan liittojen yhdistymiskokouksessa 22.-23. marraskuuta 2005 Helsingissä. JHL syntyi, kun Kunta-alan ammattiliitto KTV sekä Valtion ja erityispalvelujen ammattiliitto VAL yhdistyivät. Yhteisöjäsenliittoina mukaan tulivat Vankilavirkailijain liitto VVL, Tulliliitto ja Merivartioliitto.
Lähes 230 000 jäsenellään JHL on Suomen suurin ammattiliitto.

Yhdistyksen 25-vuotisjuhlan kunniaksi ja jäsenten aktiivisen toiminnan kunnioittamiseksi kirjoitettiin yhdistyksen ensimmäisten 25:n vuoden ajalta historiikki. Yhdistyksen silloinen puheenjohtaja Merja Malin on kerännyt tietoa yhdistyksen taipaleesta ja toiminnasta, historiikin on kirjoittanut Marjatta Kontula.

Yhdistyksen 35-vuotisjuhla.
Yhdistyksen 35-vuotisjuhlaa vietettiin 10. maaliskuuta 2001 Raision Martinsalissa. Juhlaan osallistui 80 kutsuvierasta. Tervetuliaissanat lausui yhdistyksen puheenjohtaja Virpi Seppänen (kuvassa), juhlapuheen piti Maija-Liisa Nieminen, KTV-liiton järjestötoimitsija.
Yhdistyksen 35-juhlan ansiomerkkien jako.
35-vuotisjuhlassa jaettiin SAK:n kultainen ansiomerkki yhdistyksen toimintaan pitkään ja aktiivisesti osallistuneille jäsenille. Kunniamerkkien vastaanottajina ovat kuvassa vasemmalta Anne Sinilaakso, Seija Penttinen, Merja Salo, Anneli Alkio, Jorma Hämäläinen, Ensio Lukkarinen, Aili Heinonen ja perustajajäsen Paavo Penttinen.
  • Tässä yhdistyksen 25-vuotishistoriikki alkuperäisestä skannattuna "näköisversiona" pdf-muodossa, tiedoston avautuminen kestää jonkin aikaa.